Opći uvjeti poslovanja

Pravila i uvjeti uporabe

Opći uvjeti poslovanja u web-trgovini ART-KOZMETIKA su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), Obligacijskim zakonikom te na osnovi preporuka GZS i međunarodnih kodeksa za web-poslovanje. Web-trgovinom ART-KOZMETIKA upravlja ART-PE d.o.o., ponuđač usluga web-poslovanja.


Postupak kupovine

Za kupovinu u web-trgovini ART-KOZMETIKA nije se potrebno prijaviti. Poslije odabira proizvoda u košarici, korisnik se preusmjeri na stranicu košarice, a nakon toga još na završetak kupovine gdje može potvrditi i izvršiti narudžbu. Sve narudžbe su obrađene i potvrđene ručno od upravitelja web-trgovine. U slučaju da odabrani proizvod neće biti na zalihu, odnosno ako se cijena promijeni, mi ćemo vas obavijestiti i prikladno djelovati. Slike na stranici su informativne. Rokovi isporuke su informativni - moguća su odstupanja u isporuci od planiranih rokova.


Načini plaćanja

Ponuđač omogućuje sljedeće načine plaćanja:

  • Gotovinom tijekom preuzimanja robe,
  • Uplatnicom na račun poduzeća (predračun),
  • PayPal,
  • kreditne kartice,
  • plaćanje na rate:
    - Diners 24 rate
    - 1,2,3 Kredit  (samo fizičke osobe) do 36 mjeseci

NAKNADA ZA PLAĆANJE PUTEM PayPal: 3,6%

NAKNADA KOD PLAĆANJA PRI PREUZIMANJU – POUZEĆEM*: 1.35€

*1,35€ = cca 10 KN (Za iznos u kunama, uzima se vrijednost tečaja od 7,5.)


Dostava

Proizvod odnosno usluga dobavlja se u skladu s mogućnostima i dogovorenog termina. Ugovorni partner za dostavu pošiljaka je GLS, a mi pridržavamo pravo do odabira druge dostavne službe, ukoliko će omogućiti efikasnije izvršenje narudžbe.


Troškovi GLS dostave iznose: *

OPIS ARTIKLA

M.J.

VELEPRODAJNA CIJENA

MALOPRODAJNA CIJENA

DOSTAVA GLS do 2 kg - HRVATSKA

komad

5,00

6,10

DOSTAVA GLS do 5 kg - HRVATSKA

komad

5,50

6,71

DOSTAVA GLS do 10 kg - HRVATSKA

komad

6,00

7,32

DOSTAVA GLS do 20 kg - HRVATSKA

komad

7,00

8,54

DOSTAVA GLS do 30 kg - HRVATSKA

komad

7,50

9,15

DOSTAVA GLS do 50 kg - HRVATSKA

komad

11,50

14,03

TROŠKOVI OTKUPNINE (do 500 eur) - HRVATSKA

komad

2,00

2,44

*Cijene su izražene u eurima. Za iznos u kunama, uzima se vrijednost tečaja od 7,5.


Za cijene dostave ostalih dostavnih službi, ukoliko bi se za njih odlučili, molimo da nas kontaktirate na naš email ili broj telefona.

Dostava s GLS Slovenija

U slučaju, da primijetite na paketu vanjska oštećenja, kao npr. otvor/rupa na kutiji ili znakove otvaranja, možete odbiti preuzimanje paketa. GLS će paket vratiti pošiljatelju.

Ako primijetite vidljiva oštećenja paketa ili ambalaže možete, sadržaj paketa, prilikom dostave provjeriti. Dostavljač će zapisati to u Izvješće, koje pripremi zajedno s primateljem.

Ako primite paket, koji je na očigled neoštećen, ali po otvaranju paketa otkrijete da je sadržaj oštećen, pošaljite nam slike i sve informacije na e-mail: prodaja@art-kozmetika.si.

Kod prijave oštećenja, trebat ćemo i fotografije paketa, unutarnje ambalaže, oštećenog artikla, GLS naljepnice i opis štete.


Dostava s Poštom Slovenije

Ukoliko kod preuzimanja pošiljke primijetite, da je paket fizički oštećen, u njemu nedostaje sadržaj ili pokazuje znakove otvaranja, možete sami uložiti žalbu i pokrenuti postupak odštete kod Pošte Slovenije. Ako ćete postupak pokrenuti sami, to učinite tako da pošiljku (ambalažu + sadržaj) odnesete, najkasnije u roku 30 dana od preuzimanja pošiljke, na vašu matičnu Poštu, koja vam je artikel dostavila.

Na Pošti se ispuni Zapisnik o oštećenoj pošiljci, koji potpišete i vi. Po primitku sve potrebne dokumentacije, na Pošti Slovenije, podnese se Zahtjev za odštetu.
Ako želite postupak sprovesti preko nas, kontaktirajte nas na 059 047 151 ili putem elektroničke pošte: prodaja@art-kozmetika.si, gdje ćete s našim referentom dogovoriti preuzimanje oštećenog paketa na vašoj adresi, a kod preuzimanja paketa od strane djelatnika Pošte, ispuniti i Zapisnik o oštećenoj pošiljci. Kod prijave štete, trebat ćemo i fotografije paketa, (unutarnje) ambalaže, oštećenog artikla, poštanske naljepnice i opis štete.

Zahtjev, kod Pošte Slovenije, obrađuje komisija, a na temelju odgovora i odobravanja kupcu se vraća novac ili naruči novi artikel.


Ponuda proizvoda

Ponuda ART-KOZMETIKA se redovito ažurira u skladu sa zalihom. Stranicu ažurno prati i širenje ponude i mogućnosti kupovine s popustom. Uvijek postoji mogućnost greške u sistemu zato nas za 100% provjeravanje podataka možete nazvati odnosno napisati poruku putem e-maila.


Cijene

Cijene su važeće u trenutku izvršenja narudžbe i nemaju unaprijed definiranu valjanost. Cijene su važeće u slučaju plaćanja na gore navedene načine pod gore navedenim uvjetima. Cijene su maloprodajne, izražene i u kunama, i u njima je sadržan odgovarajući PDV, osim ako je navedeno drukčije. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene se redovno ažuriraju. U slučaju krivo označene cijene odnosno u slučaju promjene cijene tijekom obrade narudžbe, kupcu će biti omogućeno istupanje od kupovine, a istovremeno ćemo kupcu ponuditi rješenje koje će jamčiti obostrano zadovoljstvo. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljena u trenutku kad ponuđač potvrdi narudžbu (kupac primi e-mail poruku da je narudžba potvrđena). Od tog trenutka sve su cijene i ostali uvjeti fiksni i važeći za ponuđača i kupca.
Cijene u web-trgovini su drugačije o cijene koja je važeća za narudžbe putem telefona!


Kuponi

Kupon iskoristite na web stranici www.art-kozmetika.hr (kupon nije važeći za kupnju putem telefona, e-maila ili u izložbeno/prodajnom centru).

Kupon i odobrena vrijednost popusta određeni su za svaku akciju posebno. Neki kuponi vrijede samo za fizičke osobe.

Kod kupona moguće je iskoristiti samo na proizvode koji nisu u akciji.
Kod kupona upišite u Košaricu, pod nazivom Kodovi za popuste, potvrdite klikom na Primijeni kupon.


Pravo istupanja od kupovine, vraćanje robe

Kupac – fizička osoba ima pravo da u roku od trideset (30) dana vrati kupljenu robu bez ikakve odštete, a istovremeno je kupac dužan snositi troškove koji nastaju u procesu vraćanja proizvoda. Za vraćanje proizvoda kupac je dužan pismeno obavijestiti ponuđača najkasnije u roku od petnaest (15) dana od primanja robe na kontaktnu e-mail adresu prodaja@art-kozmetika.com odnosno putem pošte na adresu: ART-PE, Obrtniška ulica 14, 8210 Trebnje. Kupac je dužan robu vratiti u narednih petnaest (15) dana.
Kupci – pravne osobe nemaju pravo vraćanja blaga, osim u slučajevima koji su definirani u pravilima garancije. U tu svrhu moguće je provjeravanje proizvoda uživo prije kupovine.
U slučaju da želite vratiti kupljeni proizvod, moguć je suglasni dogovor između prodavača i pravne osobe (kupca) da kupac iz bilo kojeg razloga proizvod vrati uz obračun minimalnog troška u iznosu od jednomjesečnog najma.

Ako je proizvod moguće popraviti, kupac nema pravo sam birati želi li zamjenski proizvod ili popravak proizvoda.


Garancija

Proizvodi imaju garanciju u trajanju od 1 godine, osim ako na dokumentu odnosno proizvodu nije drukčije navedeno. Garancija je važeća uz uvažavanje općih uvjeta i uputa koji su objavljeni na web-stranici www.art-kozmetika.com . Informacija o garanciji može biti navedena i na stranici koja služi prezentaciji proizvoda. Ukoliko informacije o garanciji nisu dostupne, proizvod ima garanciju u trajanju od 1 godine odnosno taj podatak u tom trenutku još nije poznat. U tom slučaju vam savjetujemo da kupac kontaktira ponuđača koji će omogućiti ažurnu informaciju.


Odgovornost ponuđača

Ponuđač se u skladu sa svojim najboljim mogućnostima trudi omogućiti ažurnosti i ispravnost podataka koji su objavljeni na njegovim stranicama. U slučaju netočnih podataka o svojstvima proizvoda, rokova dobave ili cijena, ponuđač će kupca obavijestiti o promjenama te mu omogućiti istupanje od narudžbe odnosno zamjenu za naručeni proizvod. Ponuđač pridržava pravo do objave simboličkih fotografija proizvoda.


Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza kao npr. (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa i ostale nužne komunikacije); informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s liste koja se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici ART-PE d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Podaci korisnika u nikakvom slučaju neće biti proslijeđeni neovlaštenim osobama. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik tako, da se pobrine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.


Izjava o suglasnosti primanja newsletter-a

Odobrenjem primanja ovog newsletter-a, suglasni ste našim s korištenjem  vaših podataka za promidžbe. Nećemo proslijediti vašu adresu niti jednoj trećoj strani i poslati vam reklamu treće stane.


Web trgovina - sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem " www.art-kozmetika.hr” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem.

Kupac je ovlašten izabrati mogućnost, da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.art-kozmetika.hr " a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod " Opći uvjeti poslovanja”.

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu" klikom na link „Košarica". Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

U „košarici" se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kupi", a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Narudžba" na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (plaćanje po predračunu, plaćanje pouzećem ili plaćanje kreditnom karticom). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.

Po izvršenju naprijed navedenih koraka web trgovine i odabirom „Kupi" na stranici „Narudžba", sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Potvrda narudžbe", a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi i broju telefona putem kojih Kupac može dobiti sve potrebne informacije. Ako je kupac odabrao kartično plaćanje klik na „Kupi" vodi ga na unos podataka vezanih za plaćanje karticom. Također može odabrati i plaćanje na rate ukoliko je to plaćanje moguće sa karticom kojom plaća.

To Top