U petak popodne dio tima ART-PE se uputio na trodnevnu plovidbu po zalijevima Krka i Raba. 

Ispred ART-PE-a smo nakon posla u 12 sati  krenuli na put prema otoku Krku, gdje nas je čekao brod. U kombiju smo uzalud okretali gumb od klime, koja je još od jutra bila upaljena, bez ikakvog učinka, čineći naše trosatno putovanje kao sjedenje u sauni. Izašli smo na benzinskoj postaji, na 30 °C, začudo, činilo nam se kao da vani puše hladan vjetrić. 


Nakon dolaska na brod pokazani su nam bitni dijelovi broda , te su nam objašnjena pravila ponašanja. . 

Prvu večer smo se brodom privezali u zalijevu na Krku, gdje smo se kupali, jeli i uživali na prelijepom vremenu uz naše svakojake mudre izjave, te se smijali različitim događajima i šalama.

U subotu navečer smo krenuli za Rab u diskoteku Santos na koncert benda Učiteljice. Uživajući u super glazbi i dobrom druženju smo bez problema plesali do jutarnjih sati. Tako se naša namjera da uživamo u noćnom kupanju pretvorila u jutarnje kupanje. Oko pola sedam smo krenuli "zatvoriti oko" na nekoliko sati, dok nas nije probudila vrućina i žarko sunce.

Dok smo složili sve stvari, teška srca smo krenuli s brodom natrag prema pristaništu. Uživali smo u prelijepom pogledu i ugodnoj temperaturi kada se začuo prasak i počelo se dimiti iz broda. Prepali smo se i pogledali se u strahu ne znajući što se događa. Damjan je ubrzo dijagnosticirao kvar (jedan od motora je zbog puknuća sajle prestao raditi), ali smo bez problema, jedino malo sporije, uz pomoć drugog motora došli do luke, gdje nas je dočekao prijatelj majstor koji se odmah prihvatio posla i popravio kvar.

Nezaboravan doživljaj smo završili u ponedjeljak dva sata poslije ponoći kada smo kombijem došli do Trebnja ispred ART-PE-a. Ako je netko imao želju odspavati za vrijeme vožnje, nije mogao, pošto je trosatni povratak više nalikovao safariju zbog konstantnog izletavanja životinja na cestu. Kao mala djeca smo veselo uzvikivali :" Pogledajte, tvor!" Malo dalje na cesti sjedila je sova, također smo vidjeli više od 5 jelena, ježeva, zmiju i dvije lisice. 

Većina nas je bila po prvi put na krstarenju brodom, zbog čega smo imali različita očekivanja i strahove, a na kraju smo svi bili složni da je iza nas jedna nezaboravna pustolovina puna smijeha i veselja, koju ćemo zasigurno ponoviti i sljedeće ljeto!

Više na fotografijama

pot

 

 

 

 

osebna dostava

 

 

 

 

na barki

 

 

 

 

vsa svoboda

 

 

 

 

plavamo

 

 

 

 

kosilo

 

 

 

 

školjka

 

 

 

To smo dejansko ujeli.

Barbi krmari

 

 

 

 

koncert Učiteljice

 

 

 

plešemo

 

 

 

 

nočno kopanje

 

 

 

povratek domov