Razlika između diodnog lasera i eLITE tehnologije, koju odabrati?

Diodni laser koristi visokoenergetski laser koji djeluje na valnoj duljini koja se selektivno apsorbira u melanin dlačice. Energija tada uništava folikul dlake i sprječava rast nove vlasi. Diodni laser učinkovitiji je u uklanjanju svih vrsta  dlačica. Procedura je malo duža nego kod uklanjanja eLite metodom, no  manje je dugotrajno oštećenje kože u postupku uklanjanja dlačica diodnim laserom.

Tehnologija uklanjanja dlačica diodnim laserom temelji se na selektivnoj dinamici svjetlosti i topline. Laserska zraka prodire duboko u dermis kože i dopire do korijena folikula dlake. Laserski folikul selektivno apsorbira lasersku energiju i pretvara je u toplinu, koja će nepopravljivo oštetiti tkivo folikula dlake bez oštećenja okolnog tkiva. Dlačice nestaju nakon prirodnog fiziološkog procesa i postiže se efekt trajnog uklanjanja dlačica.

eLite tehnologija kombinira tri napredne tehnologije. Osim optičke (IPL) tehnologije koja zagrijava folikul dlake, koristi se i bipolarna radiofrekvencija (RF) koja zagrijava i koagulira cijeli folikul dlake te tehnologija aktivnog hlađenja pri kontaktu s kožom koja se naziva selektivna fototermoliza. Pogodan je za rješavanje problema kao što su:

  • Trajno uklanjanje dlačica
  • uklanjanje vidljivih znakova starenja
  • Ožiljci
  • Pigmentacija
  • Kapilare
  • Protiv starenja (bore)
  • Gljivice na noktima

Prednosti diodnog lasera u odnosu na IPL laser:

Više ciljani: Diodni laseri su više ciljani i emitiraju jednu valnu duljinu svjetlosti koju apsorbira melanin u dlaci. To znači da je svjetlost preciznije usmjerena, što smanjuje oštećenje okolne kože i povećava učinkovitost uklanjanja dlačica.

Više učinkovit: za tamnije dlačice: Diodni laseri učinkovitiji su u uklanjanju tamnijih dlačica jer melanin u tamnim dlačicama više upija svjetlost.

Manje bolno: Diodni laseri su obično manje bolni od IPL lasera jer emitiraju svjetlost u jednoj valnoj duljini, što smanjuje nelagodu.

Manje tretmana: Diodni laseri obično zahtijevaju manje tretmana nego IPL laseri da bi se postigao željeni rezultat.

Prikladno za sve tipove kože: Diodni laseri prikladni su za sve tipove kože, dok IPL laseri nisu prikladni za tamniju kožu jer mogu oštetiti kožu. IPL postupak uklanjanja dlačica brži je od postupka diodnim laserom jer se jednim udarcem može pokriti veća površina kože. Cijena IPL tretmana često je niža od cijene tretmana diodnim laserom. Unatoč tome, dugoročno gledano, isplativije je obaviti diodni tretman, jer se time izvodi znatno manje. Pokriva tri valne duljine (755 nm, 808 nm i 1064 nm), koje su pogodne za sve tipove kože, a posebno za tamnije tipove kože za koje je savršeno rješenje!

Prednosti IPL tehnologije u odnosu na diodu:

  • Ova metoda se smatra relativno učinkovitom, kao i metoda uklanjanja diodnim laserom.
  • IPL tehnologija je manje bolna od nekih drugih oblika uklanjanja dlačica.
  • IPL tehnologija djeluje brzo jer se u jednom pulsu može uhvatiti veća površina tretmana kože.
  • Pokriva širi spektar valnih duljina (420-1200 nm) pa osim trajnog uklanjanja dlačica možemo raditi i druge tretmane (ožiljci nakon tretmana, gljivice, pigmentacije, vene)
  • IPL laserska metoda uklanjanja može poboljšati teksturu kože i potaknuti proizvodnju kolagena.
  • IPL tehnologija može smanjiti pojavu ožiljaka nakon starenja i drugih kožnih problema.
  • IPL tehnologija ima malo nuspojava, pa se smatra sigurnom metodom uklanjanja dlačica.
  • IPL uklanjanje dlačica pristupačnije je od nekih drugih metoda uklanjanja dlačica.
  • IPL tehnologija pruža dugoročno rješenje za uklanjanje dlačica.

 Broj tretmana i rezultati:

Diodni laser: potrebno je manje tretmana za postizanje željenih rezultata jer radi na većoj dubini (djeluje direktno na folikul dlake i uništava ga u prvom tretmanu). Potrebna su samo 3 do 4 tretmana

IPL eLite: Za postizanje sličnih rezultata kao i diodni laser, može biti potrebno više tretmana, optimalno 6 do 8 tretmana.

Prilikom odabira između diodnog lasera i eLitea važno je uzeti u obzir ciljeve i želje klijenata koje imate u salonu. Ako ste fokusirani na uklanjanje dlačica, svakako se više preporučuje diodni laser. U slučaju potrebe za dodatnim tretmanima koji se provode u okviru kozmetičkog salona i za potrebe estetske medicine, svakako se više preporučuje korištenje eLite tehnologije, koja je iznimno uspješan multifunkcionalni uređaj sa širokim spektrom funkcija.