CELULIT - MISIJA NEMOGUĆE!

Masne naslage ili celulit? Za svaki problem postoji rješenje.

Masne naslage i celulit su dvije različite pojave, zato ih moramo tretirati na, svakoj, odgovarajući način. Masne naslage su masnoćama nakupljene stanice, do kojih dolazi zbog redovnog viška energije u tijelu - to je zbog prevelikog unosa kalorija i/ili tjelesne neaktivnosti. Tih, na dodir, mekanih i bezbolnih tjelesnih naslaga se lako riješimo već samom, odgovarajućom dijetom i dovoljnom količinom tjelesne aktivnosti, a postupak otklanjanja masnih naslaga možemo pospješiti i sa nekim kozmetičkim preparatima.

 

Što je celulit?

Celulit je masno tkivo kojeg je, u usporedbi s uobičajenom masnoćom,  teško otkloniti. On je po sastavu sličan želatini (sastavljen od masnoća, vode i toksina).

Celulit nastaje zbog zastoja tekućine u tkivu, zbog određenih karakteristika vezivnog tkiva (septa - kolagenska vlakna kod žena koja idu okomito na dermis), važan utjecaj hormona - estrogena – u pubertetu, kod trudnoće, nakon hormonskih terapija, kontracepcije. Na celulit utječe i genetska predispozicija.

 

Kako nastaje celulit?

Ako se masne stanice povečaju (ako se udebljamo), masne stanice popune prostor između septi, koje kod žena idu okomito na dermis. Zbog većeg volumena masnih stanica, one nejednakomjerno rade pritisak na dermis i epidermis i tako dolazi do izgleda narančine kože (što je koža čvršća, celulit je manje vidljiv). Povećanje masnih stanica dovodi, također, do pritiska na krvne žile i limfe, što uzrokuje zastoje u cirkulaciji, smanji se protok krvi i limfe - uspori se limfni sistem. Isto tako se uspori metabolizam, a slaba prokrvljenost vodi do propadanja vezivnog tkiva. Promjena mikrocirkulacije je povezana s povećanjem međustaničnog pritiska, a zbog nedovoljne propusnosti protoka krvi ona se smanjuje. Nepropusnost vodi do povećanja koncentracije proteina u međustaničnoj tekućini, što ima za posljedicu natečenost, zastoj tekućine, slabiju opskrbu tkiva kisikom, što dovodi do promjena u tkivu. Kolagenska vlakna - septa u potkožju se skrati, a to još, dodatno, pogorša izgled narančine kože - celulita.

Celulit

 

Što su masne naslage i kako nastaju?

Masne naslage su s masnoćama nakupljene stanice, do kojih dolazi zbog redovnog viška energije u tijelu - to je zbog prevelikog unosa kalorija i/ili tjelesne neaktivnosti. Tih, na dodir, mekanih i bezbolnih tjelesnih naslaga se lako riješimo već samom, odgovarajućom dijetom i dovoljnom količinom tjelesne aktivnosti, a postupak otklanjanja masnih naslaga možemo pospješiti i sa nekim kozmetičkim preparatima.

Masne naslage se mogu nakupljati po cijelom tijelu, njihova se pojavnost razlikuje glede na povezane čimenike, među koje spadaju spol i starost. Kod žena se, često, masne naslage nakupljaju na nadlakticama, što znanstvenici povezuju s pomanjkanjem testosterona. U tom slučaju je na primjer preporučljiv dodatni poduhvat - dizanje lakih utega. Zanimljivo je, da podizanje utega ne pripomaže smanjenju nakupljene masnoće na predjelu nadlaktica, samo neposredno.Ključan je i takav utjecaj tjelovježbe na masne naslage, jer pospješuje proizvodnju testosterona.

Nakupljanje masnih naslaga na predjelu bedara i stražnjice povezujemo i s viškom estrogena što je, između ostalog, kod žena  posljedica upotrebe kontracepcijskih tableta. Dopunski poduhvati za borbu s masnim naslagama na spomenutim mjestima je promijenjena ishrana (smanjeno uživanje u ugljikohidratima i veći oslonac na povrću, posebno preporučljivo je na primjer konzumiranje kupusa, brokule i cvjetače te vlakana). Kao kod opuštenih nadlaktica, može pripomoći i uspješnijem otklanjanju masnih naslaga na bokovima i stražnjici zbog utjecaja razine testosterona i dizanja utega.

Nakupljanje masnoća na predjelu trbuha može biti povezano sa stresom, koji povečava izlučivanje kortizola. Zanimljivo je, da njegovo izlučivanje povečava i preintenzivna tjelovježba. Drugačije je, na primjer, s masnim naslagama oko struka i bokova, koje povezujemo s povečanim izlučivanjem inzulina. Dobro je poznato da je ovo , blisko povezano s konzumiranjem šećera, kao i pretjeranim konzumiranjem alkoholnih pića. Djelomično rješenje tih problema je dijeta, koja isključuje nekvalitetne ugljikohidrate i šećere.

 

Da li anticelulitni proizvodi djeluju? 

Proizvodi protiv celulita su usmjereni, prije svega, smanjenju opsega masnih stanica, a ujedno potiču mikrocirkuaciju, detoksiciraju, odnosno pospješuju otklanjanje tekućine i neželjenih tvari iz tijela te spriječavaju daljnje nakupljanje masnoća u adipociti. U usporedbi s masnim stanicama, borba sa celulitom mnogo je kompleksnija i dugotrajnija jer pravilna prehrana i dovoljna količina kretanja sama po sebi nisu dovoljna. Narančinu kožu je potrebno njegovati na poseban način, između ostalog, s masažom i pravilno izabranim preparatom te opskrbiti dovoljnu hidrataciju.

Proizvodi protiv celulita su vrlo učinkovita pomoć pri otklanjanju celulita, a za odgovarajuće dugoročne rezultate, problemu uvijek moramo pristupiti u potpunosti. Dandanas na tržištu postoji mnogo preparata, koji djeluju na različite načine, a najčešće se radi o kozmetičkim proizvodima, koji hrane i njeguju kožu pomoću kofeina i retinola kao glavnih sastojaka. Kod njihove redovne upotrebe je vanjski izgled, inače beživotne kože, vidno poboljšan. Kod otklanjanja celulita je preporučljiv i redovni piling kože, koji sa nje otklanja odumrle stanice i nečistoće, te brine za dovoljnu hidrataciju kože. Kao što smo već rekli, kozmetički proizvodi svakako mnogo pripomognu u borbi sa celulitom, posebno, ako problemu pristupimo u cijelosti.

Što vam mi predlažemo?

Pobjedonosni anticelulitni komplet za profesionalnu ili kućnu upotrebu sadrži izbor proizvoda, koji u svojoj kategoriji daju najbolje rezultate. To su:

 

▶  SPA piling sa šećerom od meda i prirodnim uljima >>

Fini šećerni kristali zajedno s prirodnim esencijalnim uljima odstranjuju odumrle stanice kože, dubinski očiste kožu, poboljšaju njenu mikrocirkulaciju i stimuliraju proces obnavljanja kože. Minerali i vitamini, koje med sadrži, intenzivno hrane i hidratiziraju suhu kožu.

SPA piling sa šećerom od meda i prirodnim uljima pomaže učvrstiti kožu, smanji se izgled suhe kože, koža postane glatka i meka.

 

▶   Fat burning kremasti gel s eteričnim uljem cimeta za preoblikovanje tijela >>

Kremasti gel za sagorijevanje masnoća s cimetom, sadrži visoku koncentraciju prirodnih tvari za poboljšanje metabolizma stanica i odstranjivanje toksina. Učinkovito smanjuje masne naslage i spriječava nastanak celulita te novih masnih stanica. Koža postane glatka i čvršća. Može se upotrebljavati u kombinaciji s aparatima te  tehnikama ultrazvuka, kriolipolize, toplo-hladnog kladiva, itd.

 

▶   Masažna krema za oblikovanje tijela i smanjenje masnoća s ekstraktom paprike >>

Masažnu kremu za oblikovanje tijela i smanjenje masnoća s ekstraktom paprike 500ml (Masažna anticelulitna krema s aktivnim ekstraktom paprike ne sadrži boje, ali se zato u njoj skrivaju ekstrakti bilja, kao što su paprika, njivska preslica, hmelj i bršljan, te lišće oraha, koje se već stoljećima upotrebljava za njegu kože. Prirodni sastojci i tvari pobrinu se za intenzivno djelovanje i poboljšanje cirkulacije te odstranjivanje toksina iz tijela. Anticelulitna masažna krema s paprikom ima tako i detoksikacijski učinak.

 

▶   Stretch folija za body wrapping >>

Body wrapping ili povijanje tijela je učinkovita metoda preoblikovanja tijela i borbe protiv celulita. Kod postupka body wrappinga potrebno je najprije na kožu nanijeti kremu protiv celulita, a zatim tijelo obaviti folijom. Zbog topline postižemo razgradnju masnoće u stanicama, odvajanje razgrađenih tvari, toksina i vode iz potkožnog tkiva, aktiviramo limfni sistem i ublažavamo izgled narančine kože.

Svaki proizvod pojedinačno je odličan, a zajedno predstavljaju pobjedonosni anticelulitni komplet za kućnu i profesionalnu upotrebu.

 

 

Za kupnju pobjedonosnog kompleta kliknite ovdje >>