Kako izabrati "onu pravu" kozmetičku lupu

Kako izabrati "ONU PRAVU" kozmetičku lupu?

Kozmetička lupa je osnovno pomagalo u kozmetičkim salonima. Lupe se međusobno razlikuju, prije svega, po vrsti svjetla – LED ili klasične, vrsti montaže (samostojeće s nastavkom ili stolne) i intenzitetu zumiranja/povećanja.

Što je potrebno znati prije kupovine klasične ili LED kozmetičke lupe?

Ako klasičnu žarulju sa žarnom niti zamijenimo s LED sijalicom, možemo uštediti 80 % energije, potrebne za osvjetljenje. Budite oprezni kod kupnje LED-sijalice, jer ključan podatak nije više njena snaga u vatima, nego svjetlosna snaga u lumenima, osim toga, potrebno je biti pozoran i u slučaju boje svjetla kao i odsjaja.

Kupnja lupe, koja ima žarulju sa žarnom niti ponekad je bila vrlo jednostavna. Otišao si u trgovinu, kupio 40 , 60, 75 ili 100-vatnu žarulju i problem je bio riješen. Za štedljive fluorescentne žarulje trebalo je malo više preračunavati ali je na kraju, još uvijek, glavni podatak bila njihova snaga u vatima. U današnje vrijeme, kada kupujemo LED kozmetičke lupe s LED žaruljom, najbolje je, da zaboravimo sve o nekadašnjim klasičnim žaruljama. Snaga u vatimam, naime, nije više odlučujući podatak.  Potrebno je priviknuti se na svjetlosnu snagu tj. na svjetlosni tok, koji se mjeri u Lumenima (lm). Toplo preporučujemo, da na ambalaži potražite i podatke o boji svjetlosti, koja se mjeri u Kelvinima (K), i o kutu svjetlosti.


Snaga i osvjetljenje LED svjetla u kozmetičkoj lupi 

Kod lupa s klasičnim žaruljama, govorili smo o 40, 60, 75 i 100-vati, a kod LED žarulja, za kozmetičku upotrebu, dovoljno je 5 do 12 vati snage. No, umjesto na snagu u vatima, rađe se oslanjajte na svjetlosnu snagu u lumenima. Što je više lumena, LED svjetlo jače svijetli. Skuplje LED žarulje, u pravilu, kod jednake snage odašilju više lumena nego one jeftinije te su, s toga, i energetski učinkovitije. Kvalitetnije LED žarulje imaju i dulju životnu dob.

Koliko lumena, zapravo, trebamo za osvjetljenje kod izvođenja kozmetičkih usluga? Stručnjaci, za kozmetičku upotrebu, preporučuju oko 500 lumena za osvjetljenje prostora, dok u slučaju izvođenja zahtjevnijih kozmetičkih usluga (pedikura, produljenje trepavica, produljenje noktiju, …) preporučuju 1000-1300 lumena
Ovdje možete pregledati našu cjelokupnu ponudu lupa.


Boja svjetlosti

LED-svjetla imaju vrlo širok spektar boja svjetlosti. Boju svjetlosti uobičajeno mjerimo po Kelvinovoj skali (K), gdje vrijednosti od 2.700 do 3.000 Kelvina označavaju toplo-bijelu boju, 4.500 Kelvina dnevno-bijelu boju, a 6.000 Kelvina hladno-bijelu boju.

svetloba lup                                                             
 Primjer boja glede na različitu vrijednost Kelvina.

Topla bijela svjetlost ili žuta svjetlost, koja je zamjena za boju svjetlosti klasične žarulje. Ugodna je za oko, zato je primjerena i preporučljiva za upotrebu u kozmetičkim prostorijama, gdje ne trebamo jaku svjetlost ili ju trebamo samo za osvjetljenje prostora.

• Neutralno bijela svjetlost, koja je jednakovrijedna dnevnoj svjetlosti. Takve LED lupe su najučinkovitije, zato su primjerene tamo, gdje trebamo jaku svjetlost npr. tijekom produljenja noktiju.

• Hladno bijela svjetlost, koja je primjerena kod izvođenja tretmana, gdje trebamo, iznimno, dobru vidljivost npr. kod medicinske pedikure, produljenja trepavica, uređenja obrva.


Prednost kozmetičkih lupa s LED osvjetljenjem

Velika ušteda: LED žarulje troše manje energije nego obične žarulje. Njihova životna dob doseže i više od 50 tisuća. Za to vrijeme, u usporedbi sa štedljivim fluorescentnim sijalicama, potroše 57% manje električne energije, u usporedbi sa klasičnim žaruljama.
Odmah zasvijetle: LED svjetlo zasvijetli odmah svom svojom snagom, kad pritisnemo prekidač, što je velika prednost naspram štedljivih žarulja.
Primjerene za umjetnost: LED osvjetljenje proizvodi vrlo malo infracrvene svjetlosti i, skoro, je bez UV-emisija. I zbog toga je vrlo primjereno za osvjetljenje UV osjetljivih predmeta.
Nisu osjetljive: LED-diode nisu osjetljive na vlagu i niske temperature. Odašilju mnogo manje topline od ostalih svjetala, zato se prilikom dodira s njima ne možete opeči.

Kupovina opreme za kozmetički salon je vrlo zahtjevna kupovina. U pravilu se, uvijek, teško odlučimo za ispravnu kozmetičku opremu. Više puta kupimo nešto, što potom ne koristimo. Budući da imamo bogato iskustvo s područja prodaje kozmetičkih pomagala i uređaja te mnogo odslušanih priča naših stranaka, a ujedno smo opremili već puno kozmetičkih salona u potpunosti, nudimo Vam cjelovitu i kvalitetnu pomoć pri kupnji kozmetičke opreme.