Rekli su mi: »Lejič, daj ti nešto napiši o boatingu sa suradnicima ovaj vikend!«

Ja: »Stvarno? Pa ja sam skladištar!?«

No, nek vam bude. Evo nekoliko riječi od mene...

 

Usidreni

Četvrti petak u kolovozu, hladnog jutra u šest sati »startali« smo u Trebnju nakon ispijene odlične kave. I to ne bilo kamo, krenuli smo na barku k našemu direktoru Damjanu!

U kombiju, nas šest suradnika, krenulo je po beskrajnim zavojima prema marini Novi Vinodolski, gdje je nas "kavopije" i kasnioce, na svojem plovilu, čekao direktor Damjan.

Kad smo stigli, uvodna šetnja po strmim stepenicama i vrućim ulicama mjesta vodila je u prvi skok u more. Budući da je bila prognozirana vjetrovita noć, tu večer nismo isplovili iz marine, ali smo zato mi zaplivali u veselu, dalmatinsku noć na barci.

Sunčanje i večernje filozofske debate na barci

U kasno jutro svi smo već nestrpljivo čekali, da isplovimo na more. Proželi su nas osjećaji zibanja i slabosti, na što smo se brzo navikli i dalje opušteno uživali u vjetrovitoj vožnji u miran zaljev kod otoka Krka. Nakon kupanja, sunčanja i ljenčarenja Damjan nas je iznenadio odličnim ručkom. Slijedilo je nekoliko adrenalinskih padova i skokova u more, a navečer nas je vrijeme, opet, uputilo u marinu. Na putu, da se čimprije vratimo smo izgubili i bokobran - kao da nam se nije već dovoljno žurilo. Damjan, odličan skiper i blago rečeno amaterska posada smo privezali barku i večer, opet, proveli u druženju te ga odužili dugo u noć. Glede noćnog kupanja mogu reći, da je ostalo samo na riječima. Ali su zato debate bile više filozofske i zabavne.

Nekoliko foto doživljaja

Ekipa ART-PE      filozofske debate      jutranja kava na SUP-u
         
ekipa ART-PE   filozofske debate   jutarnja kavica na SUP-u
         
         
kuha na barki   direktor   gremo domov
         
kuhanje na barci   direktor   idemo doma

 

Vidi cijelu galeriju >>

Idemo doma

Nedjelja je započela s gorkim okusom... Problemi su počeli već, kad smo htijeli isploviti, a uže se je zaplelo u propeler. Dobro da je kapetan pravi MacGyver - s nožem i maskom za ronjenje riješio situaciju i nije dugo trajalo, pa smo opet isplovili na more. Taj dan smo probali, čim više, iskoristiti za kupanje i sunčanje. SUP je bil glavna igračka, a padovi super krivac za smijeh. Ali, stvarno, najbolji su bili čevapčići, tako smo se s punim želucima i praznim hladnjakom s vjetrom u kosi vratili u marinu.

Počistili smo barku, ili kako bi rekao skipper Damjan svinjac, koji smo napravili i svi se žalosni pozdravili.

Put doma je prošao u smijehu i analiziranju proteklih dana. Svi smo dobili novu priču u mapi nezaboravnih trenutaka.
Oko ponoći stigli smo u Trebnje, zahvalni jedan drugome za predivno proveden vikend.

Damjan, još jednom hvala.

P.S. Boating je zakon, neka prijeđe u naviku!

Leja, novopečena ART-PE-jevka.     Leja, novopečena ART-PE-ovka i autorica članka