3 stvari koje mora znati svatko prije kupovine masažnog stola

Što nam ne smije promaknuti prilikom kupovine masažnog stola


Kada razmišljamo o obveznoj opremi masažnog salona najprije pomislimo na masažni stol. Kupovina masažnog stola mora biti promišljena jer je od njegove kvalitete ovisna i kvaliteta obavljenog posla. 

Prilikom opremanja salona za masažu moramo, posebno, obratiti pozornost na sigurnost i udobnost stranakaIzvrsna stabilnost i funkcionalnost masažnih stolova ključni su za masere i terapeute, kako bi svoj posao obavljali sigurno i učinkovito. Takve stvari teško možemo razaznati samo iz slike masažnih stolova na internetu.

Za lakšu predodžbu i odluku prilikom kupovine, pripremili smo vam 3 savjeta, koje bi morao pročitati svatko prije nego se odluči za kupovinu masažnog stola.

1. Mekana dvoslojna presvlaka za ugodan osjećaj tijekom masaže.


Stranka će na stolu ležati od 30 minuta pa sve do više od 60 minuta, zato je vrlo važno da je površina udobna. 

Da stranka, tijekom masaže, bude savršeno opuštena i sigurna poželjno je da masažni stol ima presvlaku barem od dvoslojne pjene (približno od 8-10 cm). Preporučujemo četvrtaste oblike, koji povečaju površinu ležišta stola, a ujedno je dodir zaobljenog ruba, za stranku, mnogo ugodniji nego dodir oštrog ruba stola.

Otvor za lice/glavu neka bude, također, obložen sa memorijskom pjenom, tako da je stranki udobno i prilikom ležanja na trbuhu. Dio standardne opreme neka predstavlja i poklopac za otvor za lice/glavu.

2. Udobnost za vašu stranku je osigurana, a za vas?


Da kralježnica masera, prilikom rada, ne bi trpjela masažni stol mora biti prilagodljiv po visini

Električno postavljiv masažni stol će oduševiti svakog masera jer omogućuje podizanje cijele površine. Visina stola se postavlja pomoću elektromotora, koji su prilikom svog djelovanja iznimno tihi i ne uzrokuju nikakve trzaje ni vibracije, što će pripomoći  dodatnoj udobnosti prilikom masiranja. S njima možemo postavljati visinu stola, naklon leđnog dijela i naklon donjeg dijela stola. 

Postavljanje visine još nikad nije bilo tako jednostavno, a stol savršeno prilagođen tretmanu. 

Kada spustite stol, stranka vrlo lako legne na njega i zauzme udoban položaj.

3. Vječno pitanje - fiksni ili prijenosni masažni stol?


Za masere i stranke je, naravno, najudobniji fiksni masažni stol sa elektromotorima jer omogućuje samostalno postavljanje visine prilikom masiranja. No, na početku karijere ovakav stol predstavlja više luksuz nego nužnost. 

Potpunu stabilnost fiksnim stolovima omogućuju gumirane noge i nosivost barem 200 kg. Aktivacijom pokretnih kotača možemo stol, bez bilo kakvog napora, pomicati po prostoriji. Ukoliko se odlučimo za masažu na terenu možemo odabrati između prijenosnih masažnih stolova sa metalnim ili drvenim podnožjem

Iz našeg iskustva - zbog pritiska i prijenosa tjelesne težine prilikom masiranja, stolovi sa metalnim podnožjem se često počnu njihati i škripiti zbog šuplje konstrukcije, dok drveni izdrže više godina svakodnevne upotrebe. Također i sa stajališta stranke je drveni stol udobniji jer je svakako stabilniji.

Prilikom izbora prijenosnog masažnog stola obratite pažnju na njihovu nosivost, koja neka bude barem 150 kg.

Još jedna važna informacija! Jeste li razmišljali, da bi mogli uštediti tako da pedikersku stolicu upotrijebite za pedikuru, a ujedno i za masažu? 

To nije najbolja odluka! Pogledajmo zašto... Kozmetički stolovi ili pedikerske stolice nisu primjerene za izvođenje masaže jer imaju nosač samo na sredini i prilikom izvođenja pritisaka počnu se njihati. Masažni stolovi imajo čvrsto podnožje, koje omogućuje, nužno, potrebnu stabilnost za izvođenje masaža. 

 

Masažni  stol, koji po našem mišljenju i mišljenju stranaka ima odlične performanse i najviše ga preporučujemo u našem poduzeću je Električni masažni stol Anja | 1x motor (najprodavaniji masažni stol već nekoliko godina).



Prijenosne masažne stolove fiksne masažne stolove možete pogledati na našoj internet stranici, što vam i preporučujemo zbog ove izvanredne situacije. Inače ih možete pogledati i uživo te isprobati u izložbenom prostoru ART-PE, na adresi: Temeniška pot 6, Trebnje ( sat vremena od  Zagreba), svaki radni dan od 8.00 do 16.00.

Imate pitanja za nas? Nazovite nas na 0038651 883 444 ili 097 665 2562.